Lasagne alla Napoletana recept ze stránek www.tacos.cz
www.tacos.cz Mezitím v misce smícháme najemno nasekané (pomleté) čisté hovězí maso s vajíčkem a strouhaným sýrem. Ze směsi vyválíme malé kuličky, které rychle dohněda osmahneme na másle a oleji a potom je přendáme do omáčky. Další vajíčka uvaříme natvrdo.
www.tacos.cz Lasagne po třech, čtyřech plátcích necháme pár minut povařit v osolené vodě, do které jsme přidali trošku oleje. Hlídáme je, aby se k sobě nepřilepily a potom je ochladíme v misce se studenou vodou a necháme osušit na utěrce. Do vymazaného pekáčku klademe střídavě vrstvu těstovin, rajčatové omáčky, masových polpet, vajíček a mozzarelly krájených na plátky, bazalku a opět lasagne a tak dále. Často se místo vajíček používá ricotta, někdo přidává ještě vepřovou klobásku salsicca povařenou a pokrájenou na kolečka. Poslední vrstvu lasagní zakapeme zbykem omáčky a poklademe plátky másla, případně i strouhaným sýrem. Zakryjeme alobalem a dáme na hodinku do trouby předehřáté na 160 °C. Po vyjmutí necháme asi 10 minut dojít a rychle horké podáváme.