www.tacos.cz Máslo rozpusťte ve velkém hrnci na středně nízkém plameni. Přidejte česnek a za stálého míchání vařte, dokud se nerozvoní, asi 30 sekund. Vmíchejte mouku a opět za stálého míchání vařte 3 minuty. Mléko zašlehejte do mouky do hladka. Přiveďte k varu a povařte za občasného šlehání do mírného zhoustnutí, asi 10 minut. Vmíchejte pyré z dýní, pepř a zbývající sůl. Snižte teplotu v troubě na 190 °C. Vymažte máslem vhodnou zapékací mísu. Ve velké míse vyšlehejte smetanu elektrickým mixérem, dokud se nevytvoří měkké špičky.
www.tacos.cz Do připravené zapékací misky nalijte na dno šálek omáčky z muškátové dýně a na to dejte jednu vrstvu těstovin. Potřete je polovinou zbývající omáčky a posypte třetinou parmazánu. Navrstvěte další lasagne, zbývající omáčku a opět třetinu parmazánu. Pokryjte zbývajícími lasagnemi a šlehačkou je úplně zakryjte. Navrch položte odložené plátky dýně a posypte zbývajícím parmazánem. Pevně přikryjte hliníkovou fólií. Pečte 30 minut, poté odstraňte fólii a dopečte, dokud se nevytvoří na povrchu bublinky a nezezlátne, přibližně dalších 15 minut. Před podáváním nechte 30 minut odpočinout.