cpt. Cook
 

Lasagne s dýní, vlašskými ořechy a gorgonzolou
(Lasagne zucca, noci e gorgonzola)

Lasagne s houbami a klobáskou
(Lasagne funghi e salsiccia)

   bluestarbluestarbluestarbluestarbluestar

Lasagne s jablky

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  150 dkg mletého masa, 10 dkg slaniny, 12 předvařených lasagní, 1/2  cibule, 2 stonky řapíkatého celeru, 2 lžíce oleje, majoránka, rozmarýn, 1.215 dl jablečné šťávy, 1.215 dl vývaru, 150 dkg oloupaných rajčat, mletý pepř, sůl, 6 dkg hladké mouky, 6 dkg másla, 3/4 l mléka, muškátový oříšek, 3  jablka, 115 dkg mozzarelly v plátcích, 10 dkg strouhaného ementálu
zkopírováno z http://www.tacos.cz Slaninu, cibuli a celer nakrájíme na kostičky. Slaninu rozškvaříme na rozpáleném oleji a cibuli s celerem na něm osmahneme. Přidáme maso a za stálého míchání vidličkou opékáme, až začne dostávat kůrku. Pak maso ochutíme sušenými bylinkami, přilijeme jablečnou šťávu, vývar a rozmačkaná rajčata, osolíme, opepříme a vše promícháme. V nezakrytém kastrolu zvolna dusíme na mírném ohni 10 minut. Na rozpuštěném másle osmahneme mouku a do jíšky vmícháme mléko. Na velmi mírném ohni necháme asi 10 minut povařit. Bešamelovou omáčku ještě osolíme a okořeníme pepřem a špetkou muškátu. Jablka oloupeme, zbavíme jadřince a nastrouháme na plátky. Troubu předehřejeme na 200°C. Do vymaštěné zapékací mísy dáme vrstvu lasagní a jablek, na ně rozložíme maso a přelijeme bešamelem. Vrchní vrstvu musí tvořit lasagne, poklademe a posypeme sýrem a zapečeme.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2222x    verze pro tisk

Lasagne s paprikami
(Lasagne con i peperoni)

Lasagne s ragú a hráškem
(Lasagne con ragù e piselli)

Lasagne se špenátem, ricottou a pestem

Lasagne se žampiony a špenátem
(Mushroom spinach lasagna)

Lasagne z cukety, parmské šunky a citronové ricotty

Lasagne z hovězího s hříbky a parmezánem

Lasagne z Valle d'Aosta
(Lasagne alla valdostana)

Lasagne zapékané

Linguine s citronem a zeleným pestem

Linguine s hráškovým pestem a chorizem

Linguine s omáčkou ze sušených rajčat a lilku

Linguine s ricottou a bylinkami
(Linguine con ricotta e le erbe fini)

Lombrichelli al pesto di nocciole
(Lombrichelli s pestem z lískových oříšků)

Mac and cheese s okrou a klobáskou

Makaróny „Costa Brava“

Makaróny gratinované à la Boni

Makaróny na whisky