Mushroom spinach lasagna recept ze stránek www.tacos.cz
www.tacos.cz Chemicky neošetřovaný citrón dobře omyjeme v teplé vodě, sloupneme tenkou vrstvu kůry a nadrobno ji posekáme. Česnek oloupeme a také najemno posekáme. Smícháme houby, špenát, citrónovou kůru a česnek.
www.tacos.cz Mouku rychle opražíme v rozehřátém másle za neustálého míchání. Drátěnou metlou rozšleháme v mléce a rozmícháme na mírném ohni 5 - 10 minut v bešamelovou omáčku. Gorgonzolu nakrájíme na kostičky a vmícháme spolu s čerstvě strouhaným parmezánem do omáčky, dochutíme solí a mletým pepřem.
www.tacos.cz Troubu předehřejeme na 190 °C. Na dno zapékací mísy nalejeme trošku omáčky a pak vrstvíme střídavě lasagne, žampiony, špenát a omáčku, poslední vrstvou bude omáčka. Lasagne zapékáme uprostřed trouby asi 40 minut, dokud nejsou měkké a povrch nezhnědne.