cpt. Cook
 

Smažené klouzky

Smažené lišky s růžičkovou kapustou
(Finferli e cavolini di Bruxelles in padella)

Smažené žampióny v šunkovém těstíčku

Smažené žampióny ve vinném těstíčku

Sýrové suflé v žampionových kloboučcích

Syrovinky jako minutka

Šumavský houbový kuba

Vídeňské houbové karbanátky

Zadělávané houby

Zapečené houby s brambory

Zapečené houby s kapustou

Zapékané hříbky po italsku

Žampiónové lečo

Žampionové ravioli

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Žampiónový nákyp

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  8  žemlí, 2 dl mléka, 4  vejce, 1/2 velká cibule, 20 dkg žampiónů, tuk na vymazání formy, strouhanka, sůl, zelená petrželka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Žemle nakrájené na kousky namočíme v mléce. Na másle ozlatíme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme očištěné a oloupané žampióny nakrájené na kousky, osolíme je a pod poklicí dusíme. Zvlášť utřeme máslo se solí, žloutky, přidáme namočené žemle a vychladlé dušené houby. Vše dobře smícháme, přidáme tuhý sníh z bílků, jemně nakrájenou zelenou petrželku a vložíme do vymazaného pekáče vysypaného strouhankou. Pečeme asi 30 minut v předem vyhřáté troubě. Podáváme se zeleninovými saláty.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1827x    verze pro tisk

Žampióny se smetanou

Žampióny smažené v pikantním tvarohovém těstíčku