cpt. Cook
 

Smažené klouzky

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Smažené lišky s růžičkovou kapustou

Finferli e cavolini di Bruxelles in padella

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  30 dkg růžičkové kapusty, 30 dkg lišek, šalotka, 2 stroužky česneku, 3 lžíce extra virgin olivového oleje, 6 plátků pancetty, 1/2 sklenka suchého bílého vína, 1/2 svazek pažitky, několik lístků rukoly, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Růžičky kapusty opláchněte a nakrájejte na půlky nebo čtvrtky. Očistěte lišky a ty větší z nich rozkrojte na poloviny nebo na silné plátky. Oloupejte a nakrájejte šalotku. Rozehřejte nepřilnavou pánev s olejem a kapustičky na ní opečte, několikrát je otočte. Osolte, přidejte oloupaný a na plátky nakrájený česnek, přiklopte a na mírném ohni duste 10 minut.

www.tacos.cz Na druhé pánvi opečte plátky slaniny a přendejte je na kuchyňský papír. Do stejné pánve přidejte trochu oleje, nakrájenou šalotku a houby. Osolte a opepřete a za častého míchání restujte 10 minut na prudkém ohni. Podlijte vínem. Přidejte kapustičky, promíchejte a přendejte na servírovací mísu. Přidejte nakrájenou slaninu, jemně nasekanou pažitku a lístky rukoly. Dochuťte pepřem a podávejte podle potřeby s rýžovým pilafem nebo polentovými krutony.

vloženo 09.11.2024    zobrazeno 41x    verze pro tisk

Smažené žampióny v šunkovém těstíčku

Smažené žampióny ve vinném těstíčku

Sýrové suflé v žampionových kloboučcích

Syrovinky jako minutka

Šumavský houbový kuba

Vídeňské houbové karbanátky

Zadělávané houby

Zapečené houby s brambory

Zapečené houby s kapustou

Zapékané hříbky po italsku

Žampiónové lečo

Žampionové ravioli

Žampiónový nákyp

Žampióny se smetanou

Žampióny smažené v pikantním tvarohovém těstíčku