cpt. Cook
 

Smažené klouzky

Smažené lišky s růžičkovou kapustou
(Finferli e cavolini di Bruxelles in padella)

Smažené žampióny v šunkovém těstíčku

Smažené žampióny ve vinném těstíčku

   bluestarbluestarbluestarbluestarwhitestar

Sýrové suflé v žampionových kloboučcích

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  8 velkých žampiónů, 1/2  citrón, 10 g másla, sůl, 1/4 l mléka, 4 dkg hladké mouky, 4 dkg másla, 15 dkg gruyèru, 2  bílky, 1/2  žloutek, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Předehřejte troubu na 200 °C. Velké žampiony omyjte a vydlabejte vnitřek klobouků. Houby vložte do hrnce. Zalijte studenou vodou a vařte asi 10 minut s máslem a citronovou šťávou. Odložte stranou.

www.tacos.cz Připravte směs na suflé: rozpusťte máslo, přidejte mouku a za pravidelného míchání vařte 5 až 6 minut. Mléko převařte a nalijte ho na teplou jíšku. Promíchejte metličkou a nechte 10 minut vařit na ohni. Osolte a opepřete. Odstavte z ohně a přidejte strouhaný sýr Gruyère a žloutek. Bílky ušlehejte do tuha a opatrně je vmíchejte do směsi. Naplňte kloboučky hub a zapékejte asi 10 minut. Podávejte dozlatova opečené se zeleným salátem ozdobeným nasekanou rukolou.

vloženo 26.03.2022    zobrazeno 513x    verze pro tisk

Syrovinky jako minutka

Šumavský houbový kuba

Vídeňské houbové karbanátky

Zadělávané houby

Zapečené houby s brambory

Zapečené houby s kapustou

Zapékané hříbky po italsku

Žampiónové lečo

Žampionové ravioli

Žampiónový nákyp

Žampióny se smetanou

Žampióny smažené v pikantním tvarohovém těstíčku