4 porce: 1
/2 kg předního kůzlečího, sůl, 3 lžíce kořenové zeleniny, 1
/2 cibule, 1
/2 lžíce másla, 1.
15 lžíce hladké mouky, muškátový květ, 1
/2 šálek mléka, zelená petrželka, květák, 4 lžíce sterilovaného hrášku, 1
/2 karotka,
Na houskové knedlíčky: 15 dkg másla, 15 dkg žemlí, 1/2 vejce, 1/2 žloutek, trochu mléka, sůl, muškátový květ, zelená petrželka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Utřeme máslo se žloutky, přidáme ustrouhanou, mlékem skropenou žemli (od předchozího dne), osolíme, okořeníme, přimícháme z bílku sníh a podle potřeby zahustíme vláčnou strouhankou. Tvoříme knedlíčky.
www.tacos.cz Maso rozdělíme na menší kousky a uvaříme se zeleninou a cibulí do měkka. Z másla a mouky uděláme mírně nažloutlou jíšku, zalijeme vývarem z masa a dobře povaříme. Přidáme pokrájené maso, na másle podušenou zeleninu a na míse obložíme uvařenými houskovými knedlíčky.