cpt. Cook
 

Skopové se sušenými švestkami

Čína   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Sněhobílé skopové proužky

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  30 dkg skopového masa, 6  bílků, 1/2 šálek vývaru, 1/2 šálku vína šao-sing, 1/2 lžičky mletého zázvoru, 2 lžíce škrobové moučky, nakládané houby, olej, wei-su
zkopírováno z http://www.tacos.cz Jemně sekané skopové maso osolíme, zakápneme vínem a promícháme s trochou škrobu. Poté vmícháme ušlehané bílky. Hmotu upravíme do tvaru proužků, které zvolna opékáme po obou stranách na dostatečném množství oleje. Asi po 3 minutách maso vyjmeme a dáme okapat na síto. Na pánev vlejeme 2 lžíce oleje, vývar, víno, sůl, zázvor a uvedeme do varu. Zahustíme máčeným škrobem a dochutíme wei-su. Touto omáčkou přelijeme křehké maso upravené na teplé míse. Ozdobíme nakládanými houbami a sekanou petrželkou.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2041x    verze pro tisk

Sosati

Sosati ze skopového masa

Spišský šoulet

Šašlik

Šašlik ze skopového masa

Tacos s jehněčím keema
(Lamb keema tacos)

Tajine s masem a švestkami
(Tajine de viande aux pruneaux)

Tatranské skopové plátky

Těftěli

Tykev plněná skopovým masem

Uzené skopové maso s trnkovou omáčkou

Velikonoční jehněčí kýta

Zadělávané kůzlečí maso se zeleninou

Zapečené jehněčí po balkánsku

Zapečené jehněčí v listovém těstě

Závitky z jehněčího nebo kůzlečího masa I

Závitky z jehněčího nebo kůzlečího masa II