Vepřové na pórku
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 70 dkg vykostěného vepřového ramínka, 1/2 lžíce oleje, sůl, mletý pepř, 1/2 lžička šalvěje, 1/2 lžička tymiánu, 1/2 dl bílého vína, 1/2 kg pórku, 4 stroužky česneku, hovězí vývar
zkopírováno z http://www.tacos.cz Maso nakrájíme na kostky, opepříme, osolíme a na rozpáleném oleji opečeme. Okořeníme šalvějí a tymiánem, podlijeme vínem a půl hodiny dusíme. Pórek nakrájíme na kousky dlouhé asi 5 cm. Když se šťáva z masa vydusí, přilijeme vývar, přidáme na plátky nakrájený česnek, pórek a v předem vyhřáté troubě pečeme. Když maso začíná měknout, pečeme bez pokličky a dle potřeby podléváme. Podáváme s bramborovým knedlíkem.