Vepřové maso v zeleninové omáčce
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 150 dkg vepřového plecka nebo ramínka bez kosti, 4 dkg tuku, 1/2 cibule, mletá paprika, sůl, 40 dkg sterilovaného leča bez uzeniny, 2 lžíce kečupu, 2 dl kysané smetany, 1/2 lžička škrobové moučky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Na rozehřátém tuku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, vmícháme papriku, přidáme na kostky nakrájené maso a osmahneme. Potom osolíme, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. Během dušení občas zamícháme a podle potřeby podlijeme vodou. Ke konci dušení přidáme lečo, kečup a smetanu, ve které jsme rozkvedlali solamyl, a za stálého míchání povaříme. Dochutíme a podáváme s rýží.