Vepřové maso se zelenou paprikou
La-c-žou-ting
recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce: 1/2 kg vepřové kýty, 6 čerstvých paprik, 1/2 kedlubna, 1/2 pórek, 1/2 vejce, 2 lžíce sójové omáčky, 1/2 lžíce škrobové moučky, 15 lžic desertního vína, glutasol, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Oprané, osušené maso nakrájíme na kostičky, přidáme syrové vejce, škrob a sójovou omáčku a vše dobře promícháme. Necháme v chladnu odležet. Na kostičky nakrájíme kedlubnu a papriky, zeleninu necháme přejít varem a propláchneme studenou vodou. Pórek nakrájíme na plátky. Na rozpáleném oleji prudce opečeme maso, tuk zčásti slijeme a k masu přidáme pórek, kedlubny a papriku, podusíme a zalijeme zálivkou ze sójové omáčky, vína a glutasolu. Je-li omáčka příliš řídká, zahustíme ji škrobem rozmíchaným ve vodě. Krátce povaříme, podle chuti dosolíme a podáváme s rýží.