Vepřové maso se žampióny
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 60 dkg vepřové kýty, 1/2 vejce, 2 lžíce škrobové moučky, 20 dkg žampiónů, 1/2 pórek, olej, 1/2 sklenka desertního vína, glutasol, 1/2 dl vývaru z masoxu, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Maso nakrájíme na kostičky asi 1x1 cm, promícháme s polovinou škrobu, vejcem a solí. Necháme 2 hodiny odležet. Čerstvé žampióny nakrájíme na kostičky, pórek na plátky. Na menším množství rozpáleného oleje prudce opečeme maso, přidáme žampióny a pórek. Osmahneme, podle potřeby mírně podlijeme vývarem a podusíme. Dochutíme vínem a glutasolem a podle potřeby dosolíme. Zahustíme škrobem na požadovanou hustotu. Hotové zakapeme olejem.