cpt. Cook
 

Vepřové maso se zelenou paprikou
(La-c-žou-ting)

Vepřové maso se žampióny

Vepřové maso se žampióny

Vepřové maso Švej-kuo-žou

Vepřové maso Ťi-kan

Vepřové maso v zeleninové omáčce

Vepřové medailónky po milánsku

Vepřové medailonky s pikantní omáčkou

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Vepřové medailonky v zelenině

recept ze stránek www.tacos.cz
8 porcí:  8 lžic olivového oleje (rozdělíme na dvě části), 2 stroužky česneku, 4  rajčata, 715 dkg cibule, 2  papriky, 715 dkg tykve, sůl, mletý pepř, 1/2 lžička bazalky, 1/2 kg vepřové kýty, 3 dkg másla, 1/4 l šlehačky, 115 dkg ementálu, 40 dkg eidamu
zkopírováno z http://www.tacos.cz Na pánvi rozehřejeme olivový olej. Přidáme rozetřený česnek a oloupaná, na kolečka nakrájená rajčata. Dusíme na mírném ohni do té doby, až nám vznikne rajčatová kaše bez přebytečné tekutiny. Na druhé části oleje osmažíme na kolečka nakrájenou cibuli, přidáme na proužky nakrájenou papriku a na kolečka pokrájenou tykev. Dusíme tak dlouho, až se tekutina vsákne do zeleniny. Kýtu nakrájíme na úhledné medailonky, naklepeme je a narychlo opečeme na másle. Osolíme, opepříme. Na dno zapékací misky poklademe směs zeleniny s tykví. Zalijeme rajčatovým pyré. Na tuto vrstvu položíme osmažené medailonky a zalijeme šlehačkou, ve které jsme rozmíchali strouhaný ementál. Zapékáme ve středně vyhřáté troubě 20 minut. Poté přidáme ještě strouhaný eidam a necháme ho roztavit a zčervenat. Závěrečné zapékání provádíme v troubě vyhřáté na 200 °C.

www.tacos.cz Příloha: vařený brambor

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3619x    verze pro tisk

Vepřové Mu-si-žou

Vepřové na boloňský způsob

Vepřové na hořčici

Vepřové na pórku

Vepřové nudličky s bambusovými výhonky

Vepřové nudličky s celerem

Vepřové nudličky s čekankovými puky

Vepřové nudličky s denivkou - Mu-Sü-Žou

Vepřové nudličky s hlávkovým zelím

Vepřové nudličky s kečupem

Vepřové nudličky s kuřecími játry