Vepřové maso s fenyklem
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce mletého fenyklu, 1/2 cibule nakrájená nadrobno, 7 stroužků česneku nasekaných nadrobno, 4 vepřové řízky, 3 jarní cibulky nasekané nadrobno, 2 dl bílého vína, 3 dl kuřecího vývaru, 1/2 dl šlehačky, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz V pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje, přidáme 1 lžíci fenyklu a za stálého míchání 1 minutu osmahneme. Plamen snížíme na střední, přidáme cibuli a osmahneme do zlatova. Do hrnce dáme česnek a smažíme dalších 5 minut. V další pánvi rozpálíme zbytek oleje, na dno položíme osolené a opepřené vepřové medailonky a smažíme 5 minut po obou stranách. Hotové maso vyndáme a držíme v teple. Do první pánve dáme zelenou cibulku a smažíme další 2 minuty. Přilijeme víno, zamícháme, přivedeme k varu a vaříme 2 minuty. Přidáme kuřecí vývar a smetanu a za stálého míchání vaříme dalších 5 minut.