Vepřové maso po pekingsku
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 715 dkg vepřového plecka, sůl, mletý pepř, 6 dkg oleje, 3 lžíce sójové omáčky, 6 dkg rostlinného tuku, 150 dkg čínského zelí, 1/2 lžička octa, moučkový cukr, 1/2 lžíce škrobové moučky, 1/2 dl vody, 215 dkg rajčat
zkopírováno z http://www.tacos.cz Maso nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme, na horkém oleji orestujeme, přidáme sójovou omáčku a dusíme doměkka. Podle potřeby podlijeme troškou vody. Na tuku zvlášť osmahneme na kostičky nakrájené čínské zelí, zakápneme octem, přisladíme a podusíme. Maso promícháme se zelím, přidáme solamyl rozmíchaný ve vodě, nakrájená rajčata a krátce povaříme, dochutíme. Podáváme s rýží.