Římská tykev
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 1/2 hrnečku olivového oleje, 3 stroužky česneku, 1/2 lžička nadrobno rozsekané zelené petrželky, 30 dkg tykve, sůl, mletý pepř, 1/2 hrneček vývaru nebo voda s kostkou masoxu, 2 lžíce rajčatového protlaku, parmazán nebo čedar na posypání
zkopírováno z http://www.tacos.cz Na oleji osmahneme na plátky nakrájený česnek a petrželku. Tykev nakrájíme na malé kostky. K opečenému česneku přidáme tykev, osolíme a výrazně opepříme. Ve vývaru rozmícháme protlak a nalijeme na tykev. Dusíme tak dlouho, až je šťáva hustá. Posypeme sýrem a podáváme s rýží nebo s opečenými brambůrkami, zdobí se snítkou čerstvé petrželky.