cpt. Cook
 

Lilek po parmsku
(Melanzane alla parmigiana)

Lilek smažený

Lilek zapečený se žampiony

Lilková směs

Lilkové nočky s rajčaty a bazalkou
(Gnocchi di melanzane con pomodorini e basilico)

Lilkový flan
(Flan di melanzane)

Lilky plněné masem
(Berenjenas rellenas de carne)

Marinovaný lilek

Máslová tykev plněná kuřecím masem

Nadívaná tykev Matterhorn

Nadívaná tykev s hořčičnou omáčkou

Nadívané lilky
(Aubergines farcies)

Nádivka z tykve

Patizony po jihomoravsku

Pečený lilek se sýrem a medem

Placky z patisonů

Plněná tykev (ďurgeta) I.

Plněná tykev (ďurgeta) II.

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Plněná tykev s koprovou omáčkou

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  3  tykve (po 300 g), 2  rohlíky, 1/2 hrnečku mléka, 30 dkg mletého masa, 1/2  vejce, 1/4 hrnečku kysané smetany, mletý pepř, sůl, máslo,

Omáčka: 6 dkg másla, 15 dkg hladké mouky, 1.15 hrnečku kysané smetany, 1/2 hrneček mléka, kopr, sůl, 1/2 špetka mletého pepře

zkopírováno z http://www.tacos.cz Tykev podélně rozkrojíme a vydlabeme dužninu. Na plátky nakrájené žemle rozmočíme v mléce. Smícháme je s mletým masem, vejcem, smetanou, pepřem a solí. Touto nádivkou naplníme tykve a dáme je do pekáčku péct do trouby. Pečeme na másle zakryté alobalem ve středně vyhřáté troubě 30-40 minut. Mezitím si připravíme omáčku. Z másla a hladké mouky si uděláme jíšku, přidáme smetanu a mléko a povaříme. Přidáme kopr, sůl a pepř. Upečené tykve poléváme koprovou omáčkou a podáváme s rýží.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1863x    verze pro tisk

Plněná tykev se šunkou