cpt. Cook
 

Plněné lilky

Plněné lilky s rýží
(Melanzane ripiene con il riso)

Plněné patlažány

Plněný lilek s mletým masem

Plněný patizon

Provensálská tykev

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Provensálské lilky

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  2 středně velké lilky, sůl,  trochu hladké mouky, 60 dkg rajčat, 1/2 stroužek česneku, zelená petrželka, olej (podle potřeby)
zkopírováno z http://www.tacos.cz Lilky omyjeme, oloupáme a příčně nakrájíme na kolečka 1 cm silná. Posolíme, složíme do mísy a necháme 1/2 hodiny odležet. Pak je poprášíme moukou a v oleji usmažíme. V druhé pánvi na oleji opékáme oloupaná, na silnější kolečka nakrájená rajčata. Posypeme je usekaným česnekem a petrželkou. Pak obě zeleniny z oleje vyjmeme a smícháme. Podáváme k bílému masu.

www.tacos.cz Poznámka: Místo lilků použijeme malé tykvičky nebo patisony.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1981x    verze pro tisk

Ragú z lilků
(Ragout d'aubergines)

Rolka z cukety a kozího sýra
(Roulé courgette et chèvre)

Římská tykev

Smažená tykev - základní předpis

Smažená tykev s česnekem

Smažená tykev s jogurtem

Smažená tykev s jogurtovou omáčkou

Smažená tykev se šunkou

Smažená tykev zapečená se sýrem

Smažené lilky

Smažené tykvové placičky

Smaženky z tykve

Smažený lilek s česnekovou omáčkou