Melanzane ripiene con il riso recept ze stránek www.tacos.cz
www.tacos.cz Rozehřejte troubu na 190 °C a předem vyprázdněné lilky položte na plech vyložený pečicím papírem. Vnitřek lilku potřete olejem a podle chuti osolte. Lilek pečte 25-30 minut, dokud není měkký, ale ne kašovitý. Rajčata blanšírujte několik minut na pánvi, pak je promořte do studené vody, oloupejte a nakrájejte na pravidelné kousky. Nakrájejte cibuli na plátky, prolisujte česnek a dejte je do pánve spolu s dužinou lilku a kousky rajčat. Přidejte sůl, pepř a trochu oleje. Zeleninu přikryjte pokličkou a duste na mírném ohni do měkka. K uvařené rýži přidejte zeleninovou směs, přimíchejte nastrouhaný parmazán a najemno nasekanou pažitku. Přísady dobře promíchejte. Lilky naplňte omáčkou, položte je na plech a pečte 10 minut v horké troubě při 180 °C. Vyjměte je z trouby a podávejte.
www.tacos.cz Varianta: Plněné lilky s rýží a sýrem provolone. Klasickou bílou rýži nahraďte rýží černou a uvařte ji, přičemž dobu vaření prodlužte podle údajů na obalu. Po uvaření lilků s ostatní zeleninou přidejte do omáčky 150 g pikantního sýra provolone, které dodá pokrmu výraznější chuť.