Plněná tykev (ďurgeta) II.
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 1/2 tykev, 3 housky, mléko, 2 vejce, 4 dkg másla, 20 dkg čerstvých hub, sůl, mletý pepř, 1/2 lžička estragonu, 15 dkg másla, 4 dkg strouhaného tvrdého sýra, 2 dl smetany
zkopírováno z http://www.tacos.cz Menší, štíhlejší tykev (po případě ďurgetu) oloupáme, rozkrojíme napůl, vnitřek vydlabeme a naplníme touto nádivkou: housky namočené v mléce smícháme s vajíčky, máslem, na drobno pokrájenými dušenými houbami, potřebným množstvím soli, trochou pepře a sekaným estragonem. Naplněnou tykev vložíme do pekáče, pokapeme dalším máslem a posypeme strouhaným sýrem, polijeme smetanou a pečeme v troubě 25-30 minut.