zkopírováno z http://www.tacos.cz Jako zavářku do polévky smíchejte několik kousků květáku a sladkých brambor s olejem, osolte je a opepřete a poté je upečte v troubě vyhřáté na 220 °C, dokud nezměknou a nezačnou hnědnout. V hrnci na středně vysoké teplotě rozehřejte olej. Přidejte cibuli, kurkumu, česnek, zázvor a skořici, vařte, dokud cibule nesklovatí, 1-2 minuty. Vmíchejte květák, sladké brambory, mrkev a 1/2 šálku vývaru, za častého míchání vařte, dokud nezačne zelenina měknout, asi 5 minut.
www.tacos.cz Do hrnce vmíchejte zbývající vývar, přikryjte a přiveďte polévku k varu. Snižte teplotu na středně nízkou a vařte polévku, dokud květák a sladké brambory nezměknou na vidličku, asi 10 minut. Vmíchejte kokosové mléko a pomerančovou šťávu. Když je polévka vypnutá, rozmixujte ji na hladky krém ručním nebo klasickým mixérem (po částech). Polévku dochuťte solí a pepřem.