Polévka z červených fazolí s kabanosem a tykví
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 1/2 cibule, 1/2 mrkev, 1/2 petržel, 1/2 bobkový list, 1/2 lžička celého pepře, 715 dkg hovězího žebra, 215 dkg červených fazolí, 115 dkg tykve, 215 dkg kabanosu, 2 lžíce červeného vína, 2 l vody, zelená petrželka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Ve vodě vaříme asi 2 hodiny kořenovou zeleninu, bobkový list, pepř, žebro a červené fazole. Žebro vyndáme a obereme maso. Fazole necháme ve vývaru, ostatní zeleninu prolisujeme do vývaru přes sítko. Do vývaru s prolisovanou zeleninou přidáme obrané maso a dále na kostičky nakrájenou tykev, nakrájený kabanos, přilijeme víno, osolíme a necháme 5 minut povařit. Sypeme petrželkou.