cpt. Cook
 

Polévka s cuketou

Polévka s těstovinovými uzly
(Köttötgaluska leves)

Polévka z bílé řepy (tuřínu)

Polévka z brukví

Polévka z cukety s opečeným chlebem

Polévka z čerstvých žampiónů a tykve

Polévka z červené řepy

Polévka z červené řepy s jablky

Polévka z červených fazolí s kabanosem a tykví

Polévka z fazolek

Polévka z fazolek a karotky

Polévka z fazolek s krupicí

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Polévka z fazolových lusků

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/4 kg fazolových lusků - zelených nebo chřestových (žlutých), 1/2 lžíce octa, 2 kostky kostkového cukru, sůl, 1/4 l kysané smetany, 1/2 lžíce hladké mouky, kopr
zkopírováno z http://www.tacos.cz Mladé fazolové lusky zelené nebo také žluté očistíme, opereme a nakrájíme na menší kousky. Dáme je do slané vody spolu s trochou cukru vařit. Teprve když jsou měkké, polévku přikyselíme a zahustíme zátřepkou z kyselé smetany. Necháme přejít jen jedním varem a podle chuti kořeníme koprem, bazalkou nebo saturejkou.

www.tacos.cz Dobrá sestava: Tato polévka a brambory zvlášť. Mléko v polévce živí hodnotnými bílkovinami, brambory sytí a fazolky chrání zdraví jako každá zelenina. Stačí také v bezmasý den k obědu s jakýmkoliv moučníkem, který zasytí, zejména tehdy, když do ni uděláme ztracená vejce.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 11731x    verze pro tisk

Polévka z kvašených okurek

Polévka z kysaného zelí

Polévka z kyselého zelí (tzv. pijácká)

Polévka z medvědího česneku

Polévka z mladého hrášku

Polévka z nových brambor

Polévka z pečených sladkých brambor a mrkve