cpt. Cook
 

Polévka s cuketou

Polévka s těstovinovými uzly
(Köttötgaluska leves)

Polévka z bílé řepy (tuřínu)

Polévka z brukví

Polévka z cukety s opečeným chlebem

Polévka z čerstvých žampiónů a tykve

Polévka z červené řepy

Polévka z červené řepy s jablky

Polévka z červených fazolí s kabanosem a tykví

Polévka z fazolek

Polévka z fazolek a karotky

Polévka z fazolek s krupicí

Polévka z fazolových lusků

Polévka z kvašených okurek

Polévka z kysaného zelí

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Polévka z kyselého zelí (tzv. pijácká)

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  6 dkg hladké mouky, 6 dkg másla, mletá paprika, cibule, 3/4 kg kysaného zelí, 60 dkg debrecínská klobásy, kmín, sůl, 3 lžíce kysané smetany
zkopírováno z http://www.tacos.cz Dáme vařit na polovic vodou zředěnou a procezenou šťávu z kyselého zelí. Připravíme řídkou, do růžova osmaženou jíšku, přidáme do ní špetku červené papriky a trochu drobně nakrájené cibule. Podlijeme to studenou vodou a rozředíme povařenou šťávou ze zelí. Do této polévky zavaříme přiměřené množství zelí a také hodně velký kus uzené na kolečka nakrájené debrecínské klobásy. Na konec přidáme do polévky trošku kmínu a soli.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2815x    verze pro tisk

Polévka z medvědího česneku

Polévka z mladého hrášku

Polévka z nových brambor

Polévka z pečených sladkých brambor a mrkve