cpt. Cook
 

Polévka s cuketou

Polévka s těstovinovými uzly
(Köttötgaluska leves)

Polévka z bílé řepy (tuřínu)

Polévka z brukví

Polévka z cukety s opečeným chlebem

Polévka z čerstvých žampiónů a tykve

Polévka z červené řepy

Polévka z červené řepy s jablky

Polévka z červených fazolí s kabanosem a tykví

Polévka z fazolek

Polévka z fazolek a karotky

Polévka z fazolek s krupicí

Polévka z fazolových lusků

Polévka z kvašených okurek

Polévka z kysaného zelí

Polévka z kyselého zelí (tzv. pijácká)

Polévka z medvědího česneku

Polévka z mladého hrášku

Polévka z nových brambor

   bluestarbluestarbluestarbluestarwhitestar

Polévka z pečených sladkých brambor a mrkve

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  150 dkg batátů, 30 dkg mrkve, 3 lžíce olivového oleje, 2  cibule, 2 stroužky česneku, 1/2 l zeleninového vývaru, 1/2 dl crème fraîche + extra na servírování
zkopírováno z http://www.tacos.cz Zeleninu očistíme a nakrájíme, cibuli nadrobno, sladké brambory a mrkev na hrubší kousky, česnek utřeme. Troubu vyhřejeme na 220 °C, mrkev i batáty rozmístíme na větší plech, promícháme s většinou oleje a osolíme a opepříme. Pečeme 25-30 minut, až změkne a zkaramelizuje. Mezitím rozpálíme v hrnci zbylou třetinu oleje, osmažíme na něm na středním plameni cibuli asi 10 minut, aby změkla, přidáme česnek, minutu mícháme a pak zalijeme vývarem. Povaříme 5-10 minut, až je cibule úplně měkká, stáhneme ze sporáku. Když je zelenina upečená, necháme ji trochu zchládnout, přidáme ji do hrnce a ručním mixérem zpracujeme dohladka. Vmícháme většinu smetany, necháme přejít varem, dochutíme. Podáváme v míse ozdobené na hladině spirálou ze zbývající smetany.
vloženo 12.11.2016    zobrazeno 1258x    verze pro tisk