Polévka z fazolek
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 215 dkg fazolových lusků, 2 lžičky octa, 1/2 lžička moučkového cukru, mletý pepř, sůl, 1/4 l smetany (kysaného mléka), 2 lžíce hladké mouky, 1.15 l vody, 1/2 lžíce kopru
zkopírováno z http://www.tacos.cz Očištěné, dobře pokrájené fazolky vaříme v osolené vodě, kterou podle chuti přisladíme, přikyselíme a opepříme. Polévku zalijeme zátřepkou ze smetany a mouky. Použijeme-li jen kysané mléko, můžeme polévku zjemnit 20 g másla. Nakonec přidáme rozsekaný kopr. Dáme-li do polévky jemnou uzeninu a podáme-li k tomu brambory uvařené ve slupce, je to chutná večeře. Polévku můžeme připravit v kteroukoli dobu ze sterilovaných fazolek.