Polévka z medvědího česneku
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 10 dkg medvědího česneku, 1/2 lžíce másla, 1/2 lžíce hladké mouky, 1/2 l vývaru, 1/2 lžíce sušené máty peprné, 2 dkg čerstvého zázvoru, 1/2 stroužek česneku, sůl, mletý pepř, 4 vejce
zkopírováno z http://www.tacos.cz Listy mladého medvědího česneku spaříme, po částečném vychladnutí nakrájíme na proužky. V kastrolku připravíme z másla a mouky světlou jíšku, přidáme nasekaný česnek, zalijeme vývarem, přidáme mátu, oloupaný česnek, nastrouhaný zázvor a dáme povařit. Když česnek změkne, směs rozmixujeme a podle chuti dosolíme a opepříme. Podáváme se ztraceným vajíčkem.