cpt. Cook
 

Chleba bez hnětení (à la NY Times)

Chleba s ovesnými vločkami

Irský ořechový bochník s čedarem
(Walnut and cheddar loaf)

Jednoduché založení a vedení kvásku

Jednoduchý bílý chléb

Jednoduchý dýňový domácí chléb s kurkumou
(Pain maison facile au potimarron et au curcuma)

Minichleby z pšeničných klíčků

Modifikovaný Milčin chlebík

Mrkvový chléb
(Pane alle carote)

Ořechový chleba se stiltonem

Pivní chléb
(Pain à la bière)

   bluestarbluestarbluestarbluestarwhitestar

Podmáslový chléb

recept ze stránek www.tacos.cz
900 g:  31/2 dkg podmáslí, 15 dkg bílého jogurtu, 2 lžíce oleje, 1/2 lžíce octa, 1/2  brambora (uvařit, nastrouhat), 1.15 lžičky soli, 1/2 lžíce drceného kmínu, 20 dkg hladké mouky, 18 dkg chlebové mouky, 12 dkg žitné mouky celozrnné, 2 lžičky moučkového cukru, 1.3 dkg kvasnic
zkopírováno z http://www.tacos.cz Suroviny v pořadí podle návodu výrobce pekárny přidávejte do míchací nádoby (vařenou strouhanou bramboru lze nahradit lžící instantní bramborové kaše nebo alespoň škrobovou moučkou, kvasnice instantním droždím, asi 1 lžičkou místo 15 g), čerstvé kvasnice s cukrem až naposled. Zapněte základní program a nastavte barvu kůrky světlou nebo střední. Během míchání kontrolujte konzistenci těsta a v případě potřeby zasáhněte přidáním mouky nebo naopak vlažné vody, ale v obou přiípadech opatrně a jen po lžičkách. Podle vlastní chuti můžete v okamžiku, kdy na vás pekárna uprostřed hnětení pípá, přidat i další semínka. Hotový bochník vyklopte na rošt a nechte vychladnout. Chléb podmáslový lze péct i v troubě jako ošatkový.
vloženo 10.05.2011    zobrazeno 3374x    verze pro tisk

Rychlý mrkvový flatbread

Sas cozzulasa
(Sardinské ricottové koláčky)

Toastový chléb