cpt. Cook
 

Chleba bez hnětení (à la NY Times)

Chleba s ovesnými vločkami

Irský ořechový bochník s čedarem
(Walnut and cheddar loaf)

Jednoduché založení a vedení kvásku

Jednoduchý bílý chléb

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Jednoduchý dýňový domácí chléb s kurkumou

Pain maison facile au potimarron et au curcuma

recept ze stránek www.tacos.cz
1 kus:  215 dkg tykve, 215 dkg chlebové mouky, 215 dkg chlebové mouky celozrnné, 20 dkg dýňových semínek, 115 dkg čerstvého kozího sýra, 1/2 lžička medu, 4 dl vody, 6 g sušených kvasnic, 10 g soli, 1/2 lžíce kurkumy
zkopírováno z http://www.tacos.cz Předehřejte troubu na 200 °C. Dýni rozkrojte, vyjměte z ní semínka a nakrájejte ji na kostičky. Vložte je do pekáče a pečte asi 20 minut, dokud dýně nezměkne. Poté dužinu rozmačkejte v míse, abyste získali hladké pyré.

www.tacos.cz V malé misce rozšlehejte kvasnice s medem v teplé vodě. Nechte 15 minut stát při pokojové teplotě. Do dýňového pyré přidejte rozdrobený kozí sýr. Přimíchejte droždí. Přidejte mouku, sůl, kurkumu a polovinu dýňových semínek. Míchejte dřevěnou vařečkou, dokud nevznikne hladké, rovnoměrné a poměrně vlhké těsto. Mísu přikryjte mírně navlhčenou utěrkou a nechte 3 hodiny kynout v teplé místnosti.

www.tacos.cz Předehřejte troubu na 250 °C. Kameninový hrnec (či chlebovou formu) vyložte pečicím papírem, dno vysypte moukou a vložte do něj těsto. Posypte je zbylými dýňovými semínky, přiklopte a nechte na teplém místě odpočívat dalších 30 minut. Pečte v troubě pod pokličkou 45 minut, pak pokličku sundejte a dopečte dalších 15 minut. Chléb vyklopte a před krájením na plátky jej nechte vychladnout.

vloženo 20.01.2022    zobrazeno 500x    verze pro tisk

Minichleby z pšeničných klíčků

Modifikovaný Milčin chlebík

Mrkvový chléb
(Pane alle carote)

Ořechový chleba se stiltonem

Pivní chléb
(Pain à la bière)

Podmáslový chléb

Rychlý mrkvový flatbread

Sas cozzulasa
(Sardinské ricottové koláčky)

Toastový chléb