Pain maison facile au potimarron et au curcuma recept ze stránek www.tacos.cz
www.tacos.cz V malé misce rozšlehejte kvasnice s medem v teplé vodě. Nechte 15 minut stát při pokojové teplotě. Do dýňového pyré přidejte rozdrobený kozí sýr. Přimíchejte droždí. Přidejte mouku, sůl, kurkumu a polovinu dýňových semínek. Míchejte dřevěnou vařečkou, dokud nevznikne hladké, rovnoměrné a poměrně vlhké těsto. Mísu přikryjte mírně navlhčenou utěrkou a nechte 3 hodiny kynout v teplé místnosti.
www.tacos.cz Předehřejte troubu na 250 °C. Kameninový hrnec (či chlebovou formu) vyložte pečicím papírem, dno vysypte moukou a vložte do něj těsto. Posypte je zbylými dýňovými semínky, přiklopte a nechte na teplém místě odpočívat dalších 30 minut. Pečte v troubě pod pokličkou 45 minut, pak pokličku sundejte a dopečte dalších 15 minut. Chléb vyklopte a před krájením na plátky jej nechte vychladnout.