cpt. Cook
 

Bagety s olivami a rozmarýnem

Bramborový chléb

Briošky v miskách

Ciabatta s vlašskými ořechy a gorgonzolou

Cuketkova Šumava nehnětená

Česnekový chléb se sušenými rajčaty

Domácí bagety z levného těsta

Domácí chlebové placky

Francouzské bagety

Chléb a housky na příští ráno

Chléb s cibulí

Chleba bez hnětení (à la NY Times)

Jednoduché založení a vedení kvásku

Jednoduchý bílý chléb

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Minichleby z pšeničných klíčků

recept ze stránek www.tacos.cz
6 kusů:  4.2 dkg kvasnic, 2 lžičky moučkového cukru, 3/8 l podmáslí, 2 lžičky soli, 20 dkg pšeničné mouky celozrnné, 150 dkg polohrubé mouky, 10 dkg pšeničných klíčků, olej na vymazání plechu
zkopírováno z http://www.tacos.cz Přísady připravte včas, aby získaly pokojovou teplotu. Kvasnice smíchejte s cukrem. Přidejte ostatní přísady a dobře promíchejte. Vypracujte těsto a nechte je kynout tak dlouho, až zdvojnásobí svůj objem. Těsto znovu prohněťte a rozdělte na díly přibližně po 200 g. Z každého dílu vytvarujte šišku a na vymaštěném plechu ji nechte znovu vykynout na dvojnásobek. Šišku chleba uprostřed nařízněte do hloubky asi 2 cm, povrch potřete vodou. Plech vložte do středu předehřáté trouby na 225 °C. Na dno dejte misku s vodou. Chléb je správně upečený, když na vpíchnuté špejli neulpívá těsto, asi za 25 minut. Kůrku vypečte do zlatova. Chleby zabalte do plátna aby zůstaly křupavé a nechte prochladnout. Zcela jistě neodoláte a první chléb sníte hned po upečení.
vloženo 22.07.2017    zobrazeno 231x    verze pro tisk

Ořechový chleba se stiltonem

Podmáslový chléb

Toastový chléb