cpt. Cook
 

Chleba bez hnětení (à la NY Times)

Chleba s ovesnými vločkami

Irský ořechový bochník s čedarem
(Walnut and cheddar loaf)

Jednoduché založení a vedení kvásku

Jednoduchý bílý chléb

Jednoduchý dýňový domácí chléb s kurkumou
(Pain maison facile au potimarron et au curcuma)

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Minichleby z pšeničných klíčků

recept ze stránek www.tacos.cz
6 kusů:  4.2 dkg kvasnic, 2 lžičky moučkového cukru, 3/8 l podmáslí, 2 lžičky soli, 20 dkg celozrnné pšeničné mouky, 150 dkg polohrubé mouky, 10 dkg pšeničných klíčků, olej na vymazání plechu
zkopírováno z http://www.tacos.cz Přísady připravte včas, aby získaly pokojovou teplotu. Kvasnice smíchejte s cukrem. Přidejte ostatní přísady a dobře promíchejte. Vypracujte těsto a nechte je kynout tak dlouho, až zdvojnásobí svůj objem. Těsto znovu prohněťte a rozdělte na díly přibližně po 200 g. Z každého dílu vytvarujte šišku a na vymaštěném plechu ji nechte znovu vykynout na dvojnásobek. Šišku chleba uprostřed nařízněte do hloubky asi 2 cm, povrch potřete vodou. Plech vložte do středu předehřáté trouby na 225 °C. Na dno dejte misku s vodou. Chléb je správně upečený, když na vpíchnuté špejli neulpívá těsto, asi za 25 minut. Kůrku vypečte do zlatova. Chleby zabalte do plátna aby zůstaly křupavé a nechte prochladnout. Zcela jistě neodoláte a první chléb sníte hned po upečení.
vloženo 22.07.2017    zobrazeno 1278x    verze pro tisk

Modifikovaný Milčin chlebík

Mrkvový chléb
(Pane alle carote)

Ořechový chleba se stiltonem

Pivní chléb
(Pain à la bière)

Podmáslový chléb

Rychlý mrkvový flatbread

Sas cozzulasa
(Sardinské ricottové koláčky)

Toastový chléb