Pain à la bière recept ze stránek www.tacos.cz
www.tacos.cz Směs semínek a vloček nasypte na plech. Vymažte a vysypte moukou 20 cm dlouhou chlebovou formu. Těsto položte na pomoučenou pracovní plochu a vytvarujte z něj bochník o délce o něco menší než 20 cm, aniž byste jej nadměrně rozváleli. Navlhčete povrch trochou vody pomocí kuchyňského kartáčku. Povrch chleba jemně obalte ve směsi semínek a vloček a poté chléb vložte do formy švem dolů a semínky nahoru. Přikryjte a nechte znovu 1 až 1,5 hodiny kynout při pokojové teplotě.
www.tacos.cz Předehřejte troubu na 240 °C, umístěte rošt do poloviny výšky a plech pod něj. Když chléb nakynul, nařízněte ho podélně nožem nebo žiletkou. Vložte do trouby a do plechu pod ním nalijte misku s horkou vodou. Rychle troubu zavřete a pečte 30 až 35 minut. Po skončení pečení chléb ihned vyklopte z formy a nechte ho vychladnout na mřížce, než ho nakrájíte na plátky.