cpt. Cook
 

Chleba bez hnětení (à la NY Times)

Chleba s ovesnými vločkami

Irsko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Irský ořechový bochník s čedarem

Walnut and cheddar loaf

recept ze stránek www.tacos.cz
770 g:  8.15 dkg másla (plus trošku na vymazání plechu), 21/2 dkg hladké mouky, 7.15 dkg celozrnné pšeničné mouky, 1/2 lžička hořčičného prášku, 1/4 lžičky soli, 1/2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 1/2 lžičky sody, 2 lžičky cukru krupice, 11.3 dkg strouhaného čedaru, 6 dkg nasekaných vlašských ořechů, 2  vejce, 2.4 dl nízkotučného podmáslí
zkopírováno z http://www.tacos.cz Předehřejte troubu na 190 °C. Lehce máslem vymažte formu o rozměrech 20 x 10 centimetrů a odložte ji stranou. Mouky, hořčici, sůl, prášek do pečiva, sodu bikarbonu a cukr smíchejte v kuchyňském robotu a poté prožeňte pulsem 4x nebo 5x. Přidejte máslo a zpracovávejte dalších 15 sekund, nebo dokud směs nebude hrubá a drobivá. Na posyp si odložte 1 polévkovou lžíci strouhaného sýra a také polévkovou lžíci vlašských ořechů a zbytek přidejte do kuchyňského robotu, asi 10x zapulzujte, dokud se nerozmíchá.

www.tacos.cz V malé misce rozšlehejte vejce vidličkou, poté přidejte vejce a podmáslí do směsi v kuchyňském robotu a zpracovávejte po dobu 15 sekund, až těsto změkne. Nalijte ho do připravené pánve a povrch uhlaďte gumovou stěrkou namočenou ve studené vodě. Nahoře posypte odloženým sýrem a vlašskými ořechy. Pečte 40 až 45 minut, nebo dokud párátko zapíchnuté doprostřed nevyjde čisté.

www.tacos.cz Vytáhněte z trouby, nechte 15 minut vychladnout, vyklepněte z formy a podávejte třeba ihned teplé.

www.tacos.cz

vloženo 02.03.2021    zobrazeno 759x    verze pro tisk

Jednoduché založení a vedení kvásku

Jednoduchý bílý chléb

Jednoduchý dýňový domácí chléb s kurkumou
(Pain maison facile au potimarron et au curcuma)

Minichleby z pšeničných klíčků

Modifikovaný Milčin chlebík

Mrkvový chléb
(Pane alle carote)

Ořechový chleba se stiltonem

Pivní chléb
(Pain à la bière)

Podmáslový chléb

Rychlý mrkvový flatbread

Sas cozzulasa
(Sardinské ricottové koláčky)

Toastový chléb