Modifikovaný Milčin chlebík
recept ze stránek www.tacos.cz 4150 g: 1.15 dl vody, 1/2 lžička octa, 1/2 lžička oleje, 17.15 dkg hladké mouky, 15 dkg hladké žitné mouky celozrnné, 15 dkg krupice, 1/2 lžička soli, 1/2 lžičky moučkového cukru, 1/2 lžička drceného kmínu, 7 g kvasnic, 1/2 špetka chilli
zkopírováno z http://www.tacos.cz V míse robotu necháme chvíli rozdělat kvásek z vlažné vody, cukru a nadrobených kvasnic. Pak přidáme ocet, olej, všechny sypké suroviny a hákem důkladně vyhněteme do hustšího těsta. Po půlhodině kynutí těsto zformujeme rukama do válce a přeneseme do malé chlebové formy (silikonové nebo s nepřilnavým povrchem) a dáme v ní přikryté utěrkou opět do tepla kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem. Pečeme 5 minut na 200 °C a dalších asi 15 minut při teplotě snížené na 180 °C, můžeme párátkem zkoušet stav uvnitř. Krátce necháme odpočinout, vyklepneme z formy na rošt a po vychladnutí si dáme pozor, ať jej nesníme všecek naráz.