cpt. Cook
 

Avokádové pesto

Bylinková omáčka s vejci

Bylinkový jogurtový dip

Caponata

Cizrnová pomazánka (humus)
(s olivovým chlebem)

Cizrnový falafel

Dip s čerstvými houbami

Houbová pomazánka s rajčaty

Hummus z bílých fazolí

Hummus ze sladkých brambor, rozmarýnu a cizrny

Kachní rillette
(Rillettes de canard)

Krevetová pomazánka

Křenová pomazánka

Křenová pomazánka s uzeným masem

Muhammara (krém z paprik a ořechů)

Olomoucká škvarková pomazánka

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Paprikový hummus

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  4  červené papriky, 215 dkg předvařená cizrny, 1/2  citrón, 2 lžíce tahini, extra virgin olivový olej, zelená petrželka, 1/2 stroužek česneku, sůl, mletý pepř, mletá paprika
zkopírováno z http://www.tacos.cz Papriky omyjte a osušte, pak je položte na plech vyložený mastným papírem, přidejte česnek a pečte v troubě při 200 °C 25 minut: papriky by měly být pěkně opečené. Nechte je vychladnout v mikrotenovém sáčku. Oloupejte je, odstraňte vlákna a semínka. Nakrájejte na proužky, vložte do mixéru spolu s opláchnutou cizrnou, vyloupnutým stroužkem česneku, pastou tahini a citronovou šťávou. Osolte a opepřete, zakápněte olejem a přidejte špetku mleté papriky. Mixujte, dokud není hmota hladká a homogenní. Omáčku přendejte do mísy, posypte petrželkou, zakápněte olejem a posypte paprikou.
vloženo 23.11.2021    zobrazeno 599x    verze pro tisk

Paté casero a la pimiente verde
(Domácí paštika se zeleným pepřem)

Pěna z kuřecích jater
(Mousse de foies de volaille)

Pomazánka s česnekem