zkopírováno z http://www.tacos.cz Bílé fazole z konzervy opláchneme a slijeme. přeneseme do mixéru spolu s pastou tahini, drceným česnekem, osolíme, přidáme paprikové vločky, strouhanou citronovou kůru, čerstvě vymačkanou citronovou šťávu a
karamelizovanou cibuli. Vyšleháme do hladka. Za běhu přiléváme panenský olej a mixujeme, dokud se vše dobře nespojí. Přeneseme hummus do servírovací mísy a vmícháme najemno nasekanou čerstvou bazalku (trošku jí odložíme na ozdobu), dále jemně nasekanou čerstvou plochou petržel a utřený pečený česnek. (V chladu, zakrytý pevně fólií, může být hummus uchován až po dobu 1 týdne. Před podáváním jej pak necháme dojít na pokojovou teplotu.) Ozdobíme odloženou bazalkou a špetkou šafránu (volitelně) kvůli barvě a pokapeme extra panenským olivovým olejem. Podáváme s pita chipsy nebo na nudličky nakrájenou paprikou.