cpt. Cook
 

Avokádové pesto

Bylinková omáčka s vejci

Bylinkový jogurtový dip

Caponata

Cizrnová pomazánka (humus)
(s olivovým chlebem)

Cizrnový falafel

Dip s čerstvými houbami

Houbová pomazánka s rajčaty

Hummus z bílých fazolí

Hummus ze sladkých brambor, rozmarýnu a cizrny

Kachní rillette
(Rillettes de canard)

Krevetová pomazánka

Křenová pomazánka

Křenová pomazánka s uzeným masem

Muhammara (krém z paprik a ořechů)

Olomoucká škvarková pomazánka

Paprikový hummus

Paté casero a la pimiente verde
(Domácí paštika se zeleným pepřem)

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Pěna z kuřecích jater

Mousse de foies de volaille

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  150 dkg kuřecích jater, 30 dkg měkkého másla, 1.15 dl suchého bílého vína, 3 lžíce portského vína, 1/2 špetka muškátového oříšku, růžový pepř, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Játra rozřízněte napůl a zkontrolujte, zda neobahují žilky nebo žlučovod. Vložte je do hrnce s vínem a postavte na sporák na střední teplotu. Nechte vařit 7 až 8 minut. Játra slijte a nechte je zcela vychladnout.

www.tacos.cz Vychladlá játra vložte do mixéru s máslem, portským, muškátovým oříškem a solí. Směs mixujte po malých krocích, aby se nezahřála, dokud nezískáte homogenní pěnu připomínající strukturu foie gras. Dochuťte a rozdělte do ramekinů. Přikryjte potravinovou fólií a nechte alespoň 10 hodin chladit. Před podáváním posypte mletým pepřem a růžovými bobulkami a podávejte s opečeným venkovským chlebem.

vloženo 09.12.2021    zobrazeno 600x    verze pro tisk

Pomazánka s česnekem