cpt. Cook
 

Pomazánka z droždí

Pomazánka z lišek

Pomazánka z tresky
(Brandade de morue)

Pomazánka z uzené makrely

Pomazánka z vajec, droždí a salámu

Pomazánka z vloček a droždí

Pomazánka ze sardinek

Rillettes aux deux saumons
(Rillettes se dvěma lososy)

Rillettes ve stylu Le Mans
(Rillettes façon Le Mans)

Sardinková pomazánka

Škvarková pomazánka

Tuňáková pomazánka s olivami
(Rillettes de thon aux olives)

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Vepřové rillette

Rilletes de porc

recept ze stránek www.tacos.cz
8 porcí:  1.15 kg vepřové kýty s kostí, 80 dkg čerstvého vepřového bůčku, 2.4 dkg soli, 4 g mletého pepře, 1/2 stroužek česneku, 1/2  cibule, 2  hřebíčky, 1/2  bouquet garni
zkopírováno z http://www.tacos.cz Maso nakrájejte na 5 cm velké kostky. Vložte je do keramického kastrolu i s kostmi. Přidejte koření, cibuli se zapíchnutymi hřebíčky a zalijte vodou. Přiveďte k varu, pak snižte teplotu, přikryjte a pomalinku polehoučku vařte 5 hodin. Vyjměte kosti, slijte maso, vývar si ponechte. Maso rozmačkejte v míse vidličkou na vlákna. Přilijte vývar a silně míchejte, aby se maso spojilo. Naplňte čtyři sklenice a neprodyšně je uzavřete. Přiveďte velký hrnec s vodou k varu, postavte sklenice na oheň a nechte je tam 10 minut sterilizovat. Vyjměte je, nechte vychladnout a poté je dejte na 12 hodin do chladničky. Podávejte chlazené.
vloženo 07.12.2021    zobrazeno 498x    verze pro tisk

Zeleninová pomazánka s rybou