Domácí paštika se zeleným pepřem recept ze stránek www.tacos.cz
www.tacos.cz Nakrájejte jarní cibulku a stroužky česneku a osmažte je na pánvi s trochou oleje. Když začnou hnědnout, přidejte játra s kousky celeru a zrnky černého pepře. Krátce orestujte a přidejte tymián a zrnka zeleného pepře. Přilijte brandy a flambujte.
www.tacos.cz Vše vložte do mixéru a rozmixujte. Pokud je to hodně husté, přidejte trochu vody. Když je vše dobře rozmixováno, přilijte smetanu a pokračujte v mixování. Formu na pečení vyložte pečicím papírem, naplňte ji směsí a dejte ji na 3 hodiny do lednice. Rozpusťte kachní tuk a nalejte ho na povrch. Vraťte zpět do lednice, dokud neztuhne. Nakrájejte chléb na tenké plátky a opečte je v troubě. Paštiku vyjměte z formy a podávejte s plátky opečeného chleba.