Paprikový hummus - recept cpt. Cooka
4 porce: 4 červené papriky, 25 dkg předvařená cizrny, 1 citrón, 2 lžíce tahini, extra virgin olivový olej, zelená petrželka, 1 stroužek česneku, sůl, mletý pepř, mletá paprika
Papriky omyjte a osušte, pak je položte na plech vyložený mastným papírem, přidejte česnek a pečte v troubě při 200 °C 25 minut: papriky by měly být pěkně opečené. Nechte je vychladnout v mikrotenovém sáčku. Oloupejte je, odstraňte vlákna a semínka. Nakrájejte na proužky, vložte do mixéru spolu s opláchnutou cizrnou, vyloupnutým stroužkem česneku, pastou tahini a citronovou šťávou. Osolte a opepřete, zakápněte olejem a přidejte špetku mleté papriky. Mixujte, dokud není hmota hladká a homogenní. Omáčku přendejte do mísy, posypte petrželkou, zakápněte olejem a posypte paprikou.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka