Meruňková sedlina
Apricot curd
recept ze stránek www.tacos.cz
1 dávka: 22.15 dkg meruněk, 2 vejce, 1/2 citrón na kůru i na šťávu, 15 dkg másla, 22.15 dkg krystalového cukru
zkopírováno z http://www.tacos.cz Rozpůlené vypeckované meruňky umístěte do hrnce se 2 lžicemi vody (jen tak, aby se nechytaly dna) a zlehka vařte, dokud nezměknou. Mírně je ochladíte a prolisujete přes síto do misky. Dobře rozšlehané vejce také přilijte do pyré přes sítko. Přidejte citrónovou kůru a šťávu, máslo nakrájené na kostičky a cukr. Misku položte na hrnec s vodou, zlehka vařte a nepřetržitě míchejte dřevěnou vařečkou, dokud se směs zcela nesmíchá a neztuhne natolik, aby potahovala zadní část vařečky. Mělo by to trvat asi 30 minut. Vylijte sedlinu do malých, horkých, sterilizovaných sklenic a utěsněte. Uchovat nejlépe v chladničce a zkonzumovat do 3 týdnů.