Hruškové čatní
recept ze stránek www.tacos.cz 1 dávka: 15 červených cibulí, 1/2 kg hrušek, 1.15 dl bílého balzamikového octa, 1/2 lžíce hořčičného semínka, 1/2 lžička mleté skořice, 150 dkg přírodního cukru, 10 dkg rozinek, 1/2 stroužek česneku, 1/2 lžička nastrouhaného čerstvého zázvoru
zkopírováno z http://www.tacos.cz Oloupeme cibule, nakrájíme je na čtvrtky. Oloupeme hrušky, zbavíme je jádřinců a stopek a pokrájíme na malé kousky. Ve velkém hrnci zahřejeme koření, ocet a cukr. Přidáme cibuli, hrušky, zázvor a rozinky a necháme asi půl hodiny vařit. Čatní nalijeme ještě horké do skleniček, uzavřete víčky a obrátíme dnem vzhůru. Necháme tak do vychladnutí.