www.tacos.cz Pyré vrátíme do hrnce, vmícháme cukr, citrónovou šťávu, skořici a zastrouhneme muškátem. Dáme pomalu vařit, dokud pyré nezhoustne. Čas vaření se bude hodně lišit, záleží na velikosti hrnce, nejméně ale 30-45 minut. Nesnažte se proces urychlit vyšším žárem, jak směs houstne, bude mít tendenci připalovat se. Často a pravidelně mícháme. Jablečné máslo je hotovo, když hromádka kápnutá na talířek drží tvar a nepouští kolem sebe tekutinu.
www.tacos.cz Hotové můžeme vychladit a držet v ledničcce do tří týdnů. Nebo jím naplníme čisté zavařovací skleničky asi půl centimetru pod okraj, očistíme vršek, uvařeme víčkem a sterilujeme ve vodní lázni 15 minut. Po vypnutí necháme ještě 5 minut dojít ve vodě, potom je vyjmeme a necháme asi den zchládnout před uskladněním.