cpt. Cook
 

Jemná bramborová kaše

Krémová bramborová kaše

Krokety

Krokety se zelím

Krokety z bramborové kaše

Krokety z bramborové kaše

Křupavé brambory s fenyklem a citronovým dresingem

Kyprý bramborový sníh

Itálie - Piedmont   bluestarbluestarbluestarbluestarwhitestar

La glôre a talhioun

Piemontské zapečené brambory

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg brambor, 1/4 l mléka, 1/2  cibule, sůl, bobkový list
zkopírováno z http://www.tacos.cz Glore a talhioun (někdy psáno jako talhiun) je pokrm typický pro piemonteskou kuchyni, zejména pro údolí Chisone v provincii Turín. Říká se, že jako se u nás pekl na vesnici chléb společně, také tam se scházeli se svými bramborami v jednom stavení, kde se rozpálila větší pec. Brambory oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Totéž provedete s cibulí. Do vymazané zapékací mísy kladete střídavě vrstvy brambor a cibule, trochu osolíte, případně i opepříte. Poslední vrstvou jsou brambory. Vše se zaleje mlékem (může být i trochu smetany) a zapeče asi 40 minut při teplotě 180 °C. Povrch musí být zlatý. Podává se dnes jako příloha k dušeným masům nebo pečením.
vloženo 22.11.2017    zobrazeno 1570x    verze pro tisk

Mrkvičky

Mrkvičky z bramborového těsta s mrkví

Obalované brambory

Opečené brambory

Paprikové brambory

Pařížské brambory

Paštičky z bramborového těsta

Patate gratinate al latte
(Gratinované brambory v mléce)

Pečené bramborové klínky s parmazanánem

Placky z bramborové kaše a sýra

Provensálské brambory