cpt. Cook
 

Jemná bramborová kaše

Krémová bramborová kaše

Krokety

Krokety se zelím

Krokety z bramborové kaše

Krokety z bramborové kaše

Křupavé brambory s fenyklem a citronovým dresingem

Kyprý bramborový sníh

La glôre a talhioun
(Piemontské zapečené brambory)

Mrkvičky

Mrkvičky z bramborového těsta s mrkví

Obalované brambory

Opečené brambory

Paprikové brambory

Pařížské brambory

Paštičky z bramborového těsta

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Patate gratinate al latte

Gratinované brambory v mléce

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg brambor, 1.15 dl mléka, 1.15 dl smetany, 1/2 stroužek česneku, 2 dkg másla, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Oškrábeme brambory a nakrájíme na tenké, asi centimetrové plátky. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme rozmáčknutý česnek, který po chvilce vyjmeme. Do pánve vložíme plátky brambor. Po chvíli restování přilijeme mléko a smetanu, necháme zredukovat, tzn. pomalu vaříme, než tekutina zhoustne. Do zapékací misky přendáme brambory, přelijeme vyvařeným mlékem se smetanou, osolíme, opepříme a dáme do trouby. Pečeme na horní spirálu, aby vznikla kůrčička - 5 minut při teplotě 190 °C.
vloženo 07.12.2009    zobrazeno 1916x    verze pro tisk

Pečené bramborové klínky s parmazanánem

Placky z bramborové kaše a sýra

Provensálské brambory