cpt. Cook
 

Jemná bramborová kaše

Krémová bramborová kaše

Krokety

Krokety se zelím

Krokety z bramborové kaše

Krokety z bramborové kaše

Křupavé brambory s fenyklem a citronovým dresingem

Kyprý bramborový sníh

La glôre a talhioun
(Piemontské zapečené brambory)

   bluestarbluestarbluestarbluestarwhitestar

Matevž

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  150 dkg brambor, 40 dkg vařených červených fazolí, 1/2  cibule, 2 stroužky česneku, 1/2 lžíce vepřového sádla, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Oloupejte a nakrájejte brambory na malé kousky, pak je uvařte v osolené vodě doměkka. Mezitím na pánvi osmahněte nakrájenou cibuli a ke konci smažení přidejte nadrobno nasekaný česnek. Fazole si připravte předem (den předem namočte a uvařte) nebo použijte již připravené fazole z konzervy. Uvařené brambory, fazole, osmaženou cibuli a česnek rozmačkejte v míse a podle chuti osolte a opepřete. V případě potřeby přidejte trochu vody, ve které se vařily brambory.

www.tacos.cz Matevž je tradiční slovinská příloha, poměr fazolí a brambor se často liší.

vloženo 14.02.2025    zobrazeno 48x    verze pro tisk

Mrkvičky

Mrkvičky z bramborového těsta s mrkví

Obalované brambory

Opečené brambory

Paprikové brambory

Pařížské brambory

Paštičky z bramborového těsta

Patate gratinate al latte
(Gratinované brambory v mléce)

Pečené bramborové klínky s parmazanánem

Placky z bramborové kaše a sýra