cpt. Cook
 

Jemná bramborová kaše

Krémová bramborová kaše

Krokety

Krokety se zelím

Krokety z bramborové kaše

Krokety z bramborové kaše

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Křupavé brambory s fenyklem a citronovým dresingem

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  1/2  salátový fenykl, 1/2 kg brambor, olivový olej na smažení, sůl,

dresing: 1/2 šálku kokosového bílého jogurtu, 1/2  citrón, máta peprná, kopr

zkopírováno z http://www.tacos.cz Oloupané brambory nakrájené na centimetr silné plátky vložte do středně velkého hrnce, zalijte vodou a přiveďte k varu. Snižte teplotu a vařte, dokud nejsou dostatečně měkké, aby se daly propíchnout vidličkou. Slijte je a nechte mírně vychladnout. Na velké pánvi s tenkou vrstvou oleje osmažte stejně silné plátky fenyklu do křupava a podle potřeby je obracejte kleštičkami. Možná budete muset přidat trochu více oleje. Odložte na talíř s papírovým ubrouskem.

www.tacos.cz Na stejnou pánev s trochou oleje rozložte brambory a posypte je solí. Smažte při středně vysoké teplotě, dokud nebudou křupavé, a podle potřeby je obracejte. Pokud potřebujete naplnit více než 1 pánev, odložte restované brambory stranou, dokud nebudou hotové všechny.

www.tacos.cz Ve velké salátové míse smíchejte fenykl a brambory. Na zálivku dejte do malé misky jogurt a citronovou šťávu. Přidejte nasekané bylinky a promíchejte. Brambory a fenykl přelijte zálivkou, navrch rozprostřete několik natrhaných zelených lístků z fenyklu a podávejte.

vloženo 29.03.2024    zobrazeno 371x    verze pro tisk

Kyprý bramborový sníh

La glôre a talhioun
(Piemontské zapečené brambory)

Mrkvičky

Mrkvičky z bramborového těsta s mrkví

Obalované brambory

Opečené brambory

Paprikové brambory

Pařížské brambory

Paštičky z bramborového těsta

Patate gratinate al latte
(Gratinované brambory v mléce)

Pečené bramborové klínky s parmazanánem

Placky z bramborové kaše a sýra

Provensálské brambory