Křupavé brambory s fenyklem a citronovým dresingem - recept cpt. Cooka
6 porcí: 1 salátový fenykl, 1 kg brambor, olivový olej na smažení, sůl,
dresing: 1/2 šálku kokosového bílého jogurtu, 1 citrón, máta peprná, kopr
Oloupané brambory nakrájené na centimetr silné plátky vložte do středně velkého hrnce, zalijte vodou a přiveďte k varu. Snižte teplotu a vařte, dokud nejsou dostatečně měkké, aby se daly propíchnout vidličkou. Slijte je a nechte mírně vychladnout. Na velké pánvi s tenkou vrstvou oleje osmažte stejně silné plátky fenyklu do křupava a podle potřeby je obracejte kleštičkami. Možná budete muset přidat trochu více oleje. Odložte na talíř s papírovým ubrouskem.
Na stejnou pánev s trochou oleje rozložte brambory a posypte je solí. Smažte při středně vysoké teplotě, dokud nebudou křupavé, a podle potřeby je obracejte. Pokud potřebujete naplnit více než 1 pánev, odložte restované brambory stranou, dokud nebudou hotové všechny.
Ve velké salátové míse smíchejte fenykl a brambory. Na zálivku dejte do malé misky jogurt a citronovou šťávu. Přidejte nasekané bylinky a promíchejte. Brambory a fenykl přelijte zálivkou, navrch rozprostřete několik natrhaných zelených lístků z fenyklu a podávejte.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka