4 porce: 2 šálky hladké mouky, 3/4 šálku vlažné vody, 1/2 šálku bílého jogurtu místo vody, 1/2 lžičky soli, 1
/2 lžíce másla na potření,
náplň: 115 dkg mletého jehněčího masa, 1/2 cibule, zelená petrželka, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz V misce smícháme mouku a sůl. Za stálého hnětení pomalu přidáváme vodu nebo jogurt. Těsto dáme na pomoučený vál a hněteme asi 10 minut, až je hladké. Těsto zakryjeme vlhkou utěrkou a necháme 15 minut odpočnout (těsto s jogurtem 1 hodinu). Potom těsto rozřežeme na stejné díly, po dvou na porci, a každý díl vyválíme na tenkou placku o průměru asi 25cm. Doprostřed rozetřeme náplň, přehneme jednu stranu, tak aby kraj dosahoval přesně doprostřed kruhu, potom přehneme stejným způsobem protilehlou stranu a nakonec boky, tak aby vzniknul čtverec. Případně můžeme vyválet menší placky a přehnout na půl do tvaru půlměsíce, konce vidličkou nebo prsty pořádně utěsnit. Jako náplň se použije směs mletého masa, nadrobno nakrájené cibulky, nasekané zelené petrželky a koření.
www.tacos.cz Teflonovou pánev rozehřejeme na střední teplotu, opečeme z jedné strany, než se objeví 'hnědé oči' (název gözleme vznikl ze slova göz = oko, když se začnou péct, udělají se na těstě hnědé skvrny, které vypadají jako oči), obrátíme a potřeme rozpuštěným máslem. Opečeme i z druhé strany a také potřeme rozpuštěným máslem. Podáváme teplé.