cpt. Cook
 

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Bylinkové kuře v solné krustě

recept ze stránek www.tacos.cz
12 porcí:  140 dkg kuřete, bobkový list, estragon, rozmarýn, zelená petrželka, tymián, 4 stroužky česneku, mletý pepř, olivový olej,

krusta: 4 šálky hladké mouky, 6  bílků, 150 dkg hrubé soli, 1/2  žloutek

zkopírováno z http://www.tacos.cz Bobkový list a snítky bylinek zasuneme pod kůži opláchnutého a osušeného kuřete. Oloupané a rozmáčknuté stroužky česneku spolu se zbytkem bylinek dáme dovnitř do dutiny. Kuře potřeme olivovým olejem a opepříme. Připravíme si krustu: dobře promícháme bílky s moukou a hrubou solí, přidáme tolik vody, abychom získali konzistenci těsta. Čtvrtinu oddělíme, rozválíme na placku a položíme na plech (na hliníkovou fólii) jako základ. Pokud se trhá, je asi málo mouky. Na to položíme kuře. Těsto pak rozválíme, překryjeme jím kuře, spojíme se základnou a hermeticky utěsníme, nesmí zůstat žádné otvory nebo praskliny, ty se musí utěsnit přebývajícím těstem. Žloutek rozšleháme se lžičkou vody a povrch všude potřeme. Pečeme asi 1.5 hodiny při teplotě 160 °C. Necháme ještě v krustě 10 minut dojít, potom ji sloupneme a maso naporcujeme.
vloženo 23.06.2013    zobrazeno 2132x    verze pro tisk

Celer se šunkou a sýrem

Celovaječná slaná omeleta

Cibule Rio de Janeiro

Císařovy krevety

Cuketové rösti

Etli gözleme
(Hovězí gözleme)

Filé z tresky po tureckém způsobu

Filé ze pstruha po mikulovsku

Gratinované kuřecí ragú

Chřest s holandskou omáčkou

Chřest zapečený se sýrem

Ispanakli gözleme
(Špenátové gözleme)

Kadeřavá petrželka v těstíčku

Kiymali gözleme
(Jehněčí gözleme)

Královské vepřové plátky

Krevetky v sýrové omáčce

Krevety s kokosem

Krokety z tuňáka

Krůtí játra na mangovém ragú